Kaikkien aikojen ensimmäinen KARS Simucube Endurance Series -sarjan osakilpailu ajettiin lauantaina 27.11.2021. Kauan odotettu historian isoin ja ensimmäinen tässä mittakaavassa järjestettävä kotimainen endurance-sarja starttasi legendaarisella Suzukan radalla ajetulla neljän tunnin osakilpailulla.

GT3 autoilla ajettavaan viiden osakilpailun mittaiseen sarjaan ilmoittautui ennen ensimmäistä osakilpailua huikeat 48 tiimiä. Sarjan tiimit löytyy listattuna sarjan kotisivuilta.

Suzukan osakilpailussa Coffin Dancers, kuljettajinaan Atte Kauppinen ja Ville Haatainen, näytti muille kaapin paikan jo aika-ajossa. Kansainvälisissä kisoissa Williams Esportsia edustava Kauppinen ajoi tiimin Porschen paalulle ylivoimaisella yli 7 kymmenyksen erolla ennen Black Star Racingin Lamborghinilla ajavaa Tomi Katilaa. Blue Rose Teamin viidestä autosta BMW:llä ajava numero 7, kuljettajanaan Dan Puha, sijoittui aika-ajossa kolmanneksi.

Kilpailussa Coffin Dancers jatkoi siittä mihin aika-ajossa jäi, ja ajoi virheettömän ajon jälkeen voittoon vakuuttavalla 33 sekunnin erolla ennen toiseksi lähtöpaikalta seitsemän noussutta Glacier Racing Duo -tiimin kaksikkoa Otto Puustinen, Ville Taalikka. Glacier Racing sai podiumille myös toisen tiimin kun sarjan ainoa Fordilla ajava tiimi Glacier Racing West ajoi Joni Hagnerin ja Teemu Valkeejärven ohjastamana kolmanneksi jääden voittajasta 49 sekuntia.

Kilpailun tulokset löytyy sarjan sivuilta. Jälkilähetys on katsottavissa YouTubessa.

Kausi jatkuu Road Atlantan neljän tunnin osakilpailulla jo lauantaina 11.12. Suora lähetys kilpailusta näkyy kello 16.00 alkaen osoitteessa twitch.tv/simracingfi